Een donzen dekbed, hygiënisch en comfortabel

Indien je met het idee speelt om een nieuw dekbed te kopen is het vanzelfsprekend dat je, je even goed zal willen verdiepen in de verschillende mogelijkheden die allemaal op de markt zijn terug te vinden. Door de jaren heen zijn er immers dekbedden in verschillende materialen op de markt verschenen. Eén van de mogelijkheden waarover je beschikt is het kopen van een donzen dekbed. Een dergelijk dekbed staat er om bekend ongelofelijk populair te zijn. Dat is te wijten aan de vele interessante voordelen waar je op kan rekenen wanneer je gebruik gaat maken van een dergelijk type dekbed. Zou je hier nu graag meer over willen ontdekken? Lees dan vooral snel verder! 

Hygiënisch en tegelijkertijd toch onderhoudsvriendelijk

Er wordt wel eens gezegd dat de meest onderhoudsvriendelijke dekbedden altijd een aanzienlijke hoeveelheid onderhoud vereisen. Dat is echter helemaal niet correct. Dit wordt onder meer bewezen door het donzen dekbed. Voor dit type dekbed geldt dat ze slechts één keer in de vier à vijf jaar moet worden gewassen. Dit betekent dat je op vlak van onderhoud eigenlijk niet zoveel omkijken hebt naar dit dekbed. Dit gezegd hebbende is het wel belangrijk dat je ze ten minste één keer per week grondig opschud. Kan je dat enkele keren doen? Dan is dat uiteraard alleen maar nog beter! 

Een belangrijk deel van de onderhoudsvriendelijke eigenschappen waar een donzen dekbed over beschikt is het gevolg van het natuurlijke karakter waar dit materiaal over beschikt. Dons is dan ook een natuurlijke vulling welke afkomstig is van eenden of ganzen. Als natuurlijk materiaal beschikt ze niet alleen over prima isolerende, maar tevens ook vochtregulerende eigenschappen. Dons is een materiaal dat er algemeen om bekend staat niet veel vocht op te nemen. Dit zorgt ervoor dat huisstofmijt zich niet zo eenvoudig kan manifesteren. Ook mensen die gevoelig zijn voor huisstofmijt geldt dan ook dat ze perfect kunnen kijken in de richting van dit type dekbed. 

Een kwalitatieve investering in je eigen nachtrust

Voor een donzen dekbed geldt dat ze niet alleen zacht aanvoelt, daarnaast voelt ze ook heerlijk om je heen. Dit heeft als gevolg dat je ze tijdens het slapen nauwelijks voelt. Je moet er wel rekening mee houden dat er verschillende soorten dekbedden van dons bestaan. We maken daarbij een onderscheid tussen: 

  • Donzen dekbedden van eenden;
  • Donzen dekbedden van ganzen;

Voor ganzen dekbedden van dons geldt dat ze over meer volume beschikken in vergelijking met de exemplaren die afkomstig zijn van eenden. Dat is eenvoudigweg het gevolg van het feit dat de donsvlok van een gans groter is dan deze van een eend. Voor beide vormen van dons geldt wel dat ze niet alleen bijzonder licht zijn, maar bovendien ook erg comfortabel aanvoelen. 

Een uitstekende levensduur gegarandeerd 

Kiezen voor een donzen dekbed brengt dus duidelijk menig aantal interessante voordelen met zich mee. Ook de levensduur is een niet onbelangrijk voordeel waar je van bent verzekerd. De gemiddelde levensduur van dit type dekbed bedraagt dan ook zomaar even 10 jaar. Het mag dan ook duidelijk zijn, een investering doen in een donzen dekbed staat in de praktijk altijd gelijk aan een investering doen in jouw nachtrust voor zowel de korte als de lange termijn!