PVT panelen voor zowel energie als warmte

Panelen

Wanneer je meer wilt dan alleen duurzame energie zijn er weinig mogelijkheden te vinden. Je komt al snel uit bij verschillende systemen om en jouw eigen elektriciteit te creëren en warmte op te slaan om water te verwarmen. Een goede oplossing om deze combinatie te maken is het gebruik van PVT panelen. Deze panelen zorgen namelijk voor een feilloze opwekking van energie en warmte zonder dat dit jou veel extra gaat kosten.

Minder rendement bij traditionele panelen

PVT panelen hebben zowel voordelen als nadelen. Een nadeel van de panelen is dat deze geïsoleerd zijn aan de achterkant, waardoor er met hoge temperaturen gewerkt wordt. Dit kan het rendement negatief beïnvloeden. Zowel in de winter als in de zomer kun je hier problemen mee ondervinden. Toch kun je ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk rendement uit gehaald wordt. Dit kun je doen om de panelen aan te sluiten op en warmtepomp.

Thermische panelen

In combinatie met een warmtepomp optimale prestaties

Door de PVT panelen aan de sluiten op een warmtepomp wordt het water indirect verwarmd. Hierdoor heb je de warmtebron direct achter de panelen zitten, waardoor je een optimaal rendement kunt genereren. Daarbij komt ook dat deze oplossing goedkoper is. Je hoeft immers geen aardwarmtebron in te graven in jouw tuin, maar kunt eenvoudig een warmtepomp binnenshuis plaatsen. Hierdoor werken de panelen ook wanneer het rond het vriespunt ligt en er dus minder warmte opgevangen wordt door de panelen. Een win-win situatie die je direct aan jouw energierekening terug gaat zien.