Welk leeslampje is geschikt?

De wandlamp is te gebruiken als leeslamp

Denk je aan een leeslamp, dan zie je al snel een moderne vloerlamp voor je. Een leeslamp kan echter net zo goed een wand- of tafellamp zijn. Een wandlamp is namelijk veelzijdig! De wandlamp neemt weinig ruimte in beslag en kleedt je interieur en je muren aan. Wandlampen die geschikt zijn om te lezen hebben verstelbare verlichting. Denk aan wandkandelaars met accordeonmechanismen of zwenkarmen. Zo heb je altijd het licht op de juiste plek en kun je aan de slag met je favoriete boek!

Tafellamp als leeslamp

Heeft u licht nodig op uw tafel of op uw bureau? Ga dus voor een leeslampje. Een verstelbare bureaulamp is bijvoorbeeld een ideale leeslamp. Het is niet alleen praktisch, maar tegenwoordig ook erg stijlvol. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zilveren tafellamp , een gouden tafellamp of een ander type tafellamp; de keuze is enorm! Ze zijn allemaal geweldig om je belangrijke papers te lezen of je huiswerk te maken!

Staande lamp als leeslamp

De meest populaire lamp is de staande lamp met leeslamp. De meeste staande armaturen zijn voorzien van een led module met variabele intensiteitsfunctie. Dit maakt rustieke vloerlampen geschikt om een ​​gezellige sfeer te creëren. Ze kunnen ook worden gebruikt als leeslampjes. Het grote voordeel van staande lampen met leeslamp is dat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Je bent dus niet afhankelijk van één plek. Zet hem op de gewenste plek en lees de krant op je luie stoel! In onderstaande afbeelding zie je een mooi voorbeeld van de sfeer die de industriële vloerlamp kan geven in jouw interieur!

Zorg voor direct licht voor bepaalde leeshoekconfiguraties

In een bed of in een donkere kamer heb je vaak geen andere keuze dan te kiezen voor een lamp die direct naar de pagina’s van je boek wijst. In deze situatie selecteren we functionele lampen die een gematigd licht verspreiden , niet te sterk en niet te zwak, om in alle rust te lezen, zonder de ogen te vermoeien. In de buurt van een bed en zelfs als je er anders over denkt, werkt een bedlampje niet altijd!