De werktafel is een van de meest populaire knutselhulpmiddelen in World of Warcraft. Het duurde zelfs enkele maanden voordat de derde (en laatste) genummerde editie aan de game werd toegevoegd. Toen het knutselen eenmaal was geïntroduceerd, werd de werktafel een op zichzelf staand knutselstation. Het is niet essentieel om te knutselen met een werktafel in World of Warcraft, maar veel spelers willen dit knutselstation graag hebben. werktafels zijn er in twee soorten. Het eerste type is een houten blok gemaakt van hout. Houten blokken kunnen in verschillende dingen worden verwerkt, zoals tafels, plantenbakken, lampen, enz. Ze kunnen ook worden gebruikt om verschillende andere items te maken, zoals een boekenkast of een lege bootcontainer.

Werktafeldie is ontworpen om de houten planken te ondersteunen

Deze werktafel heeft een bodem, die is ontworpen om de houten planken te ondersteunen die aan het blad zijn bevestigd. Deze houten planken worden vervolgens aan elkaar vastgemaakt met kleine schroeven en worden meestal op hun plaats gehouden door een vilten hoes. Om te knutselen zonder zichtbare naden op de planken, moet men een gat in het midden van de houten plank maken en vervolgens de schroeven aanbrengen en de randen vastzetten. De knutseltafel heeft een ruimte voor een knutselwiel, wat nodig is bij het maken van veel van de moeilijkere knutselrecepten. Het tweede type knutseltafel is een blok vergelijkbaar met de knutseltafel, maar is niet bedoeld om te knutselen. Dit type is gemaakt van niet-bewerkbaar materiaal zoals steen of ertsen.

Het derde type knutseltafel

Het derde type knutseltafel is een op zichzelf staande eenheid, waarmee spelers kunnen knutselen waar ze maar willen. Net als andere knutseltafels hebben ze massief houten plannen en kunnen ze maximaal 5 knutselbanken tegelijk bevatten. Ze hebben geen wielen, dus mobs kunnen ze niet rondduwen zoals op een bank. Dit betekent echter dat ze erg zwaar kunnen zijn en dat spelers het misschien moeilijk vinden om ze te verplaatsen. Sommige knutseltafels hebben extra functies die het hoofdstuk enorm ten goede kunnen komen. Een daarvan is een pantserstandaard, waarmee spelers onderweg beschadigd pantser kunnen repareren.