Waarom een industriele kruk kopen?

industriële kruk

Ben jij fan de van de industriële woonstijl? Dan kan een industriële barkruk niet ontbreken in jouw interieur. Het heeft een stoere uitstaling en en zit comfortabel. Het is ideaal om comfortabel te zitten aan een kookeiland of bar. Ook past het perfect in je hedendaagse industriële interieur.

industriële kruk

Waar moet je op letten als je een industriele kruk gaat kopen?

Ten eerste is het belangrijk dat je let op de hoogte van de kruk. De hoogte van de barkruk moet aansluiten op de hoogte van het kookeiland of de bar. Als de barkruk te hoog of te laag is kun je niet comfortabel zitten. Ook is het belangrijk dat je kijkt naar de kleur en het materiaal. Het moet passend zijn bij de andere meubels. Als je veel zwarte en grijze meubels in je woning hebt is het ook mooi om de industriële kruk in deze kleuren aan te schaffen. Het is ook mooi als het materiaal van de kruk terugkomt in de andere meubels in je woning. Als je bijvoorbeeld een leren bank hebt is het ook mooi om leren barkrukken bij je kookeiland te plaatsen.

Verschillende soorten

Industriële barkrukken zijn in verschillende soorten te verkrijgen. De meest populaire kleuren zijn zwart, antraciet, cognac, beige, taupe en grijs. Dit zijn redelijk neutrale kleuren die in ieder interieur passen. De krukken worden meestal van de volgende materialen gemaakt:

  • leer
  • stof
  • velvet stof
  • hout
  • metaal
  • microvezel
  • kunstleer

Je hebt dus genoeg keuze in kleuren en materiaal. Voor iedere woning is wel een perfect industriële kruk te vinden. Het is belangrijk dat deze kruk bij de rest van je inrichting past, maar het is ook belangrijk dat de kruk bij jou zelf past en dat hij bovendien comfortabel zit.