Vloerrenovatie Rotterdam

Bij slijtage van uw houten vloer

Houten vloeren zijn één van de meest populaire en duurzame vloeren die er zijn. Ze geven een kamer een warme en natuurlijke uitstraling en kunnen decennia lang meegaan als ze goed onderhouden worden. Helaas kan een houten vloer door het dagelijkse gebruik uiteindelijk gaan verschralen en verslijten. Dan is het tijd voor een vloerrenovatie. Hoewel het renoveren van een houten vloer meestal een behoorlijke klus is, kan het een verfrissende verandering in uw huis opleveren. Daarom bieden wij u hier een informatief blog aan over het hoe en waarom van vloerrenovatie.

Door wie vloerrenovatie laten uitvloeren?

Als u van plan bent een houten vloerrenovatie in Rotterdam te laten doen, is het belangrijk om hiervoor een ervaren vloerenbedrijf in te schakelen. Een goed vloerenbedrijf kan uw houten vloer professioneel reinigen, repareren en verbeteren, zodat uw vloer er weer als nieuw gaat uitzien.

Vloer reinigen en schuren

De eerste stap bij het renoveren van een houten vloer is het reinigen van de vloer. Het vloerenbedrijf zal een speciaal reinigingsmiddel gebruiken om alle vuil, stof en vlekken te verwijderen. Daarna zal het bedrijf waarschijnlijk een zandmengsel gebruiken om de vloer te schuren. Dit proces zal alle krassen en oneffenheden verwijderen, waardoor de vloer er weer als nieuw uit zal zien.

Lakken of oliën

Na het schuren van de vloer, zal het bedrijf een lak of olie toepassen, afhankelijk van wat u wenst. De lak zal de vloer beschermen tegen vuil en vocht, terwijl de olie de houten vloer zacht en zijdeachtig zal maken. Het verwerken van de lak of olie moet met zorg worden gedaan om te voorkomen dat er strepen of vlekken ontstaan.

Vloer waxen

Tot slot zal de vloer worden afgewerkt met een wax of sealer, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. De wax of sealer zal de vloer beschermen tegen vocht en stof en geeft ook meteen een glanzend en schoon uiterlijk. Zodra de vloerrenovatie is voltooid, ziet de houten vloer er weer als nieuw uit en gaat hij weer vele jaren mee.

Meer blogs over vloeren

Wil u meer blogs over vloeren of vloerrenovatie lezen? Klik dan op deze link voor een overzicht.