Verschillende combinaties van interieurstijlen

klassieke meubels 4

Bij het inrichten van een huis komt veel bij kijken. Een huis kun je inrichten op verschillende interieurstijlen of in combinatie van interieurstijlen. Hierbij kan inspiratie worden opgedaan door een bezoekje aan verschillende woonwinkels, in woonmagazines of op tv-programmas. Zodra de stijl in kaart is gebracht kan een plan worden gemaakt waarin het budget kan worden opgenomen en een schets kan worden gemaakt van de inrichting van het huis. Bij de inrichting kan de verlichting worden meegenomen. Daarna kunnen de juiste meubels worden ingekocht die bij de gekozen interieurstijl passen. Bij de Engelse interieurstijl passen Engelse stijlmeubelen zoals een wingchair. Als laatst kunnen decoratieve spullen worden toegevoegd om het huis een persoonlijke sfeer te geven.

Engelse stijl

Engelse stijlmeubelen zijn klassiek, elegant en modern. Daarnaast is dit een tijdloze inrichting en zorgt het voor een knusse sfeer. In dit interieur komen vaak meubelen aan bod die van wat donkerder hout zijn gemaakt. Ook zijn materialen zoals katoen en linnen onmisbaar in de Engelse interieurstijl. Een voorbeeld van een Engels stijlmeubel is de bekende Chesterfield bank. Ook kan in de Engelse interieurstijl een combinatie opgemerkt worden van bijvoorbeeld gebloemd tapijten met een gestreept behang.

Verschillende soorten interieurstijlen

De Engelse interieurstijl kan met verschillende interieurstijlen worden gecombineerd, evenals andere interieurstijlen met elkaar kunnen worden gecombineerd. Hieronder worden enkele bekende combinaties van interieurstijlen genoemd:

Scandinavische interieurstijl x industriële interieurstijl: deze combinatie van stijlen zorgt voor een stoere uitstraling. Dit wordt ook wel de urban interieurstijl:  genoemd

Vintage interieurstijl: x landelijke interieurstijl: deze combinatie geeft een liefelijke en aantrekkelijke uitstraling.

Eclectische interieurstijl x moderne interieurstijl: deze combinatie van stijlen leidt tot een kleurrijke uitstraling en oogt gezellig.

Scandinavische interieurstijl x industrieel interieurstijl x vintage interieurstijl: deze combinatie is vaak terug te zien in familiehuizen. De Scandinavische en vintage interieurstijlen ontkrachten hierbij de stoere en ruwe eigenschappen van de industriële interieurstijl. 

Kortom blijft het een kwestie van uitproberen van verschillende combinaties tot het gewenste resultaat is bereikt