Pak terrasverwarming professioneel aan

Er zijn weinig dingen die zo erg genieten zijn als op een lange zomeravond op het terras zitten. Na de geslaagde barbecue blijft iedereen nog gezellig hangen. De zon gaat onder, het koelt buiten af, de sfeer begint er al aardig goed in te komen. Natuurlijk is het lekker om ’s avonds in de buitenlucht te blijven, maar als het té erg afkoelt, wordt het er niet leuker op. Daarom is het verstandig om terrasverwarming in je tuin te zetten. Zo wordt elke zomeravond een feest van jewelste. Maar pak het wel professioneel aan. Hoe dat gaat lees je hier.

Kies een mooi modeltuinkachel-1-e1440695340893

Stap één: bedenk bij jezelf wat voor soort buitenverwarming je zou willen. Hoewel de meeste mensen bij buitenverwarming aan een potkachel denken, zijn de mogelijkheden nog een stuk groter. Wat dacht je bijvoorbeeld van een terrashaard, of wil je toch liever een meer traditionele vuurkorf? Wat we tegenwoordig ook steeds vaker zien: de vuurschaal. Vuurschalen zijn echte blikvangers en nodigen dan ook uit om met een hele groep omheen gaan zitten. Kleinere vuurschalen kun je dan weer gebruiken om je tuin op meerdere plekken mee te versieren.

Over je tuin gesproken, heb je er al over nagedacht waar je je buitenverwarming wilt gaan plaatsen? De meest voorkomende plek is het terras, maar je kunt een mooie vuurkorf ook perfect in het midden van de tuin zetten. Zorg er in ieder geval wel altijd voor dat je het vuur uit de buurt van brandbare artikelen houdt. Zo kun je zorgeloos genieten van je zomeravond, of je nou een feest organiseert of gewoon lekker aan het relaxen bent.

Kies alleen het beste materiaal

Als je met vuur gaat werken is het belangrijk dat je een hittebestendig materiaal kiest. Koop je een vuurkorf, vuurschaal of terrashaard via een webshop dan kun je daar wel van op aan, maar lees altijd even de informatie bij het product. De meest voorkomende materialen zijn roestvrij staal, corten staal en gietijzer. Gietijzer is nog steeds erg populair omdat het een robuuste uitstraling heeft, en het valt ook niet zomaar om. Roestvrij staal en corten staal worden daarentegen meer gebruikt voor modernere designs.