Lago Maggiore, het meer van jouw zomer

Lago Maggiore

Lago Maggiore is een meer in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het Zwitserse deel ligt in het kanton Ticino en de westelijke oever van het Italiaanse deel ligt in de regio Piëmont, de oostelijke oever in Lombardije. Het meer is 212 vierkante kilometer, 60 kilometer lang en maximaal 10 kilometer breed. Het noordelijke deel ligt in de Alpen.

Lago Maggiore

Vakantie

Het Lago Maggiore is al eeuwenlang een favoriete vakantieplaats voor vooral rijke Italianen. Overal aan de oever vind je prachtige grote villa’s die een uitzicht hebben over het meer. Vooral in de 19e eeuw kwam het toerisme hier op en wisten rijke Europeanen het meer te vinden. In de stad Tresa vind je mooie oude hotels en aan de Zwitserse kant vind je badplaatsen, zoals de stad Lucarno. De borromeïsche eilanden in het midden van het meer zijn een grote toeristische trekpleister. Het Palazzo en de botanische tuinen op de kleine eilandjes trekken elk jaar weer vele bezoekers.

Eten & drinken

Eten en drinken bij het Lago Maggiore is vooral erg fijn aan het Italiaanse deel van het meer, omdat de Italianen net iets verder zijn op gastronomisch gebied. Doordat de meeste dorpjes en steden langs het meer zijn gebouwd, is het erg makkelijk om een restaurant te vinden met mooi uitzicht over het meer. Het uitzicht in combinatie met lekker eten en een heerlijk drankje, zorgt voor een erg fijne ervaring. Het eten rondom het meer is vooral typisch Italiaans met pasta, pizza en Italiaans schepijs. De wijnen uit de regio zijn erg lekker en behoren tot de betere wijnen van Italië.