Kunstgras biedt je verschillende voordelen

Steeds vaker overwegen woningbezitters om hun tuin van kunstgras te voorzien. Door voor kunstgras te kiezen profiteer je van verschillende voordelen, waarover we je in dit artikel meer vertellen. De voornaamste reden van de keuze voor kunstgras is vaak dat het gras onderhoudsvrij is. Althans, dat het onderhouden van een gazon met kunstgras veel minder moeite en tijd kost dan het onderhouden van echt gras. Echt gras moet maandelijks gemaaid worden, moet in de zomermaanden van water worden voorzien, enzovoorts. Daarbij is het wel zo netjes om de randen van het gazon eens in de zoveel weken af te steken. Zo voorkom je dat het gazon in je plantenborders overloopt. Door voor kunstgras te kiezen is dergelijk onderhoud niet langer noodzakelijk.

Redenen om voor kunstgras te kiezen

Niet alleen het feit dat kunstgras veel minder onderhoud nodig heeft, is een reden om voor dit type gras te kiezen. Denk ook aan de geweldige veerkracht die het kunstgras je biedt! Laat je kinderen op het gazon spelen, zonder dat zij het gras beschadigen. Vaak vinden ouders het minder prettig als er op echt gras gevoetbald wordt in de tuin. Dit kan kale plekken in je gazon veroorzaken.

Tegenwoordig is kunstgras nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden. Dit komt onder meer door de kleur, die vele jaren behouden blijft. De groene kleur doet je, zeker van een afstand, vermoeden dat er echt gras in de tuin ligt! Ook de dichtheid maakt dat kunstgras sterk op echt gras lijkt.