Huis bouwen? Hier zijn de beste stijlen

Je wist het misschien niet, maar er zijn ontzettend veel stijlen huizen. Je bent de bekendste misschien al wel een keer tegengekomen, en je ziet een overduidelijk verschil tussen een penthouse en een boerderij, maar als je je eigen huis wilt ontwerpen en bouwen, moet je toch wel zeker weten wat die verschillende stijlen zijn met hun eigen kenmerken.

Een eigentijdse woning kan uit veel verschillende mogelijkheden bestaan. Je kan er volledig je eigen draai aan geven en verschillende materialen en kleuren gebruiken, maar je kan het ook neutraal houden met veel glazen muren.

Eigentijds of eigen stijl?

Daarnaast is een eigentijdse woning vooral ook wat jij er zelf van maakt. Als je voor een moderne sfeer wilt gaan, maar toch kleurrijke accessoires wilt gebruiken, dan is het alleen maar leuk om je eigen stijl in interieur op te zoeken. Genoeg om over na te denken en te overleggen dus! Misschien weet je al vanaf het begin welk soort huis je wil, van materialen tot accessoires. Toch is het belangrijk om de ontwikkelaar bij je bouwproject te betrekken in je ideeën, zodat diegene advies kan geven over wat je wel en niet moet doen bij het bouwen van je eigen huis. Een eigentijdse woning kan een leuk idee zijn, maar in de praktijk is het misschien toch niets voor jou. Daarom is het belangrijk je te oriënteren op de verschillende stijlen. Naast de eigentijdse stijl heb je andere bekende stijlen als een moderne woning, scandinavisch, industrieel, ga zo maar door.

Waarom je eigen stijl?

 Ook moet je misschien letten op het meubilair of accessoires die je mee neemt uit een vorige woning. Als deze veel kleuren hebben en heel retro zijn, kan een modern huis wel een leuk idee zijn, maar zal je toch een ander interieur moeten aanschaffen om de buitenkant met de binnenkant te matchen. Op internet, op sites als Pinterest, en van vrienden kan je misschien een goede indruk krijgen van wat jou het meeste aanspreekt of zie je leuke ideeën die je mogelijk wil proberen na te bootsen. Genoeg mogelijkheden, maar vooral oplossingen!