Houd de badkamer droog met een douchecabine

Ben je in de gelegenheid om de badkamer opnieuw in te richten of mag je zelfs een geheel nieuwe badkamer inrichten? Dan doe je er goed aan om voor een douchecabine te kiezen. Dat vraagt wel enige voorbereiding, want je hebt tegenwoordig ongeloof veel verschillende soorten cabines beschikbaar. De keuze die je maakt is grotendeels gebaseerd op de beschikbare ruimte. Er komen echter meer dingen kijken bij het uitzoeken van de voor jou perfecte douchecabine.

Kies je voor een douchebak of voor plaatsing op de grond?

Behalve de extra uitstraling die een cabine de badkamer geeft, is een cabine ook erg praktisch. Want sta jij in de douchecabine te douchen, dan blijft de rest van de badkamer gewoon droog. En dat vinden de meeste mensen toch wel heel erg prettig. Bij de keuze voor een douchecabine. kies je voor een uitvoering met een douchebak of voor plaatsing op de vloer. Kies je de laatste optie, dan krijg je één mooi geheel. Hoewel je de douchecabine volgens de producenten prima zelf in de badkamer kunt monteren, verdient het aanbeveling toch een specialist in te schakelen. Zeker de afwerking met kit bijvoorbeeld, moet perfect gebeuren. En als je daar geen ervaring mee hebt, dan wordt dat een lastig karwei.

De stormachtige ontwikkeling van de douchecabine

De douchecabine heeft zich stormachtig ontwikkeld de afgelopen jaren. Je hebt nog steeds de standaard cabine, je hebt echter ook zeer luxe uitvoeringen. Dan krijg je een cabine met bijvoorbeeld verlichting, een radio, ventilator en jets. Je kunt een zitje in de cabine realiseren om je voeten te kunnen behandelen en zo kies je tegenwoordig voor ongekende luxe in de douchecabine.

De schuifdeur past beter in de wat kleinere badkamer

Bij de keuze die je maakt voor een bepaalde cabine speelt met name de ruimte die je tot je beschikking hebt een rol. Dat gaat tot de deuren aan toe. Bij een kleine badkamer kies je voor een schuifdeur, de grotere badkamers hebben vrijwel altijd cabines met een openslaande deur. Kies je een compleet pakket, dan heb je tot en met de kranen te kiezen. Wil jij een mengkraan of opteert je voor een thermostaatkraan? Behalve dat laatstgenoemde kraan gemakkelijker in gebruik is, bespaar je omdat je niet naar de juiste stand hoeft te zoeken ook nog behoorlijk wat water. 

De nieuwe rol van de badkamer

De ontwikkeling van de cabine past naadloos bij de nieuwe rol die de badkamer gekregen heeft. Voorheen was het vaak slechts een ruimte om je te douchen, nu gebruiken mensen de badkamer als er voldoende ruimte is als een heuse wellnessruimte. Er wordt tegenwoordig ook behoorlijk wat meer tijd doorgebracht in de badkamer. Mensen gebruiken de badkamer om te onthaasten, om de stress en de hectiek van de dag af te schudden. 

Gewoon om de badkamer droger te houden

Die nieuwe rol van de badkamer vraagt om een andere inrichting en ook om zaken als andere verlichting. In een wellnessruimte hoort immers geen felle verlichting. In een luxe badkamer met wellness accenten past uiteraard de luxe douchecabine met alle extra’s. Aan de andere kant blijft er ook gewoon een grote groep mensen die gewoon de standaard cabine kiest met als voornaamste reden om zo de badkamer droger te houden.