Hoe hoog worden jouw makelaar kosten?

Als mensen denken aan hun huis verkopen, dan denken ze vaak niet aan de makelaar kosten die hier bij komen kijken. Dat is jammer, want als je hier niet bewust mee bezig bent, loop je het risico dat je meer betaalt dan nodig is. En dat is iets wat niemand natuurlijk prettig vindt! Makelaar kosten staan niet vast, ze kunnen per kantoor sterk verschillen. Daarom is het goed om je hier van tevoren wat over in te lezen en na te gaan wat makelaars in rekening brengen voor hun diensten. Op die manier kun jij een makelaardij kiezen die goed bij jou past en die niet te duur is!

Makelaar kosten: waar moet je op letten?

Voordat je aan het vergelijken slaat, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten als het aankomt op makelaar kosten. Het is namelijk niet een kwestie van de tarieven op een rijtje zetten en de voordeligste hiervan uitkiezen. Je moet namelijk ook goed nagaan wat je allemaal krijgt voor het bedrag dat jij moet betalen. Sommige makelaars hanteren namelijk een inclusief tarief, alle diensten die zij voor jou kunnen doen vallen hieronder. Bij andere kantoren wordt er gewerkt met een basistarief en hiervoor worden slechts de basistaken uitgevoerd. De makelaar kosten kunnen dan nog flink oplopen door extra diensten die zij later in rekening brengen. Sommige makelaarskantoren gaan er bijvoorbeeld vanuit dat jij zelf de bezichtigingen verzorgd, moeten zij dit voor jou doen, dan brengen zij hier extra geld voor in rekening. Terwijl dit bij andere makelaardijen bij de standaard tarieven is inbegrepen. Het is dus altijd belangrijk om na te gaan welke diensten jij krijgt voor de makelaar kosten die jij maakt. Kies dus niet eenvoudigweg voor het voordeligste kantoor dat jij vindt, maar kijk goed naar wat zij leveren voor dat tarief!

Gemakkelijk aanvragen

Als je makelaar kosten wilt gaan vergelijken, dan kun je het beste offertes opvragen bij verschillende kantoren. Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn en je hoeft ook niet zelf bij meerdere kantoren een offerteaanvraag in te dienen. Je kunt namelijk gewoon naar verkoopmakelaaroffertes.nl gaan en daar een aanvraag indienen. Zij zorgen er dan voor dat je offertes krijgt van verschillende makelaarskantoren bij jou uit de buurt. Daarnaast kun je ook bij hen terecht als je op zoek bent naar een verkoopadvies of als je jouw huis wilt laten taxeren. Je kunt bij verkoopmakelaaroffertes.nl dus terecht voor drie verschillende diensten:

  • tarieven vergelijken
  • waardebepaling
  • verkoopadvies

Dit allemaal gratis en vrijblijvend! Daarnaast kun je bij hen ook veel meer informatie vinden over makelaar kosten. Hoe moet je de offertes die jij krijgt lezen en waar moet je precies op letten? Je leest dat allemaal op hun website. Zo ben jij goed voorbereid en kun je die offerte er uit kiezen die het beste bij jou past. Als jij er aan denkt om jouw huis te gaan verkopen en je wilt van tevoren graag weten wat de makelaar kosten ongeveer zullen gaan zijn, dan is het dus echt aan te raden om eerst eens naar verkoopmakelaaroffertes.nl te gaan!