polycarbonaat-golfplaat-f-122-cm

Golfplaten danken de naam aan de kenmerkende golvende structuur in de platen, golven waaraan ze ook meteen hun kracht ontlenen. Golfplaten zie je overal; op schuren en stallen, op schuurtjes achter het huis. Golfplaten zijn ijzersterk en toch licht wat betreft het gewicht. Wat ze echter vooral onderscheidt is de uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. De golfplaten prijzen zijn namelijk erg laag.

Weet wat je op je dak legt

Je legt niet zomaar wat op je dak. Want problemen met het dak zijn erg vervelend en kunnen verregaande consequenties hebben. Een golfplaat is een duurzame oplossing voor op je dak en had je vroeger gewoon overzichtelijk een soort golfplaat, tegenwoordig heb je wel iets te kiezen als het om golfplaten gaat. Zeker als het om je dak gaat, is het verstandig altijd verder te kijken dan alleen naar de prijs. Zeker online worden soms golfplaten aangeboden tegen prijzen die je met gezond verstand eigenlijk niet kunt geloven. Gebleken is dat die met asbest besmet zijn.  Ga dus liever in zee met leveranciers die bekend zijn en met asbest niets van doen willen hebben.

golfplaat-polyester

Uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding

Golfplaten heb je dus in allerlei uitvoeringen. Kies je de die van cementgebonden materiaal, dan heb je de keuze uit diverse kleuren en kun je uitgaan van een prijs die ergens tussen de zes en negen euro per vierkante meter ligt. Golfplaten van stalen materiaal zijn eveneens in verschillende kleuren verkrijgbaar en zijn iets duurder. Voor een bedrag tussen de 10 en 15 euro heb je deze golfplaten en dat is nog geen geld voor een dergelijk kwaliteitsproduct. Wil je golfplaten panelen, dan koop je die doorgaans vanaf een bedrag van vijfentwintig euro en ook deze panelen zijn in verschillende kleuren leverbaar.  De alom geprezen golfplaten van polycarbonaat heb je vanaf twintig euro. Maar dan heb je ook wat!

Weet wat je eist van je golfplaten op je dak

De totaalprijs ligt uiteraard hoger, want je zult de golfplaten immers ook nog aan moeten brengen waarvoor je ook weer materiaal nodig hebt. Je kunt de golfplaten ook op je dak laten leggen door professionals. Bedenk voor je een bepaald soort golfplaat kiest waar je ze voor gebruikt en of je daar bijvoorbeeld per se lichtdoorlatende exemplaren voor nodig hebt. Daarnaast is het ook belangrijk je af te vragen of de golfplaten ook geluiddempend moeten zijn en of je al dan niet een dakgoot wenst. Wil je extra isolatie dan zal de prijs ook nog iets verder oplopen.

polycarbonaat-golfplaat-f-122-cm

Laat ze leggen door professionals

Golfplaten zijn producten met een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. Zoveel is zeker. Er is voor elk dak geschikt materiaal beschikbaar en hoe meer eisen je hebt, hoe meer geld je uiteraard kwijt bent. Als je toch investeert en als je verstandig bent, kies er dan voor de golfplaten door professionals te laten leggen. Alleen dan weet je dat het op de enige juiste wijze op je dak gelegd wordt en dat je er jarenlang plezier aan gaat beleven. Golfplaten kunnen vaak snel gelegd worden en met die kosten valt het dus vaak nogal mee.