Een tafelblad. Dan denk je aan eikenhout, mooi afgewerkt met een lak en een tafelkleed erover. Tuurlijk dat is ook een erg mooi traditioneel beeld en ook erg functioneel. Veel eetkamers hebben dan ook zo´n tafelblad. Maar wil jij nu juist niet één van de velen zijn, dan moet je iets uitdagends vinden, iets dat eruit springt. Hier bieden wij een suggestie voor zo´n uitdagende optie. Kies voor een tafelblad gemaakt van beton cire.

Voordelen beton cire

Beton cire is eigenlijk een stucwerk beton cire. Dat wil zeggen een erg gave en mooi afgewerkte variant van traditioneel beton. Al vele jaren wordt het product in Frankrijk gebruikt voor de afwerking van badkamers. Op internet kun je meerder afbeeldingen vinden van mooie strakke vloeren, wastafels en zelf badkuipen gemaakt van dit product. Vrij recentelijk is het product ook in Nederland verkrijgbaar. Dit is zo voor een paar duidelijke redenen. Ten eerste is het product erg sterk, duurzaam en watervast. Voor een tafelblad, waarop nog wel eens een glas water gemorst kan worden, zijn deze eigenschappen natuurlijk perfect. Daarnaast is stucwerk beton cire ook nog eens voegen vrij. Er blijven dus geen etensresten, haren of ander vuil in uw tafel steken. Beton cire is ook nog eens vrij gemakkelijk te bewerken, waardoor het maken van een tafelblad geen duur grapje zal zij.

Keuze is reuze

Maar goed ik hoor je al denken. Beton dat is toch een hele saaie, grove materie, helemaal niet mooi als tafelblad. Nou niets minder is waar. Kijk eens op internet of bijvoorbeeld betonstunter.nl voor vele voorbeelden en laat je verbazen door beton cire. Je zal gegarandeerd versteld staan door de gladde en rustige uitstraling van het product. Daarnaast zijn er ook erg veel kleuren beschikbaar, zodat jouw tafelblad ook geleverd kan worden in wit, antraciet en vele andere kleuren. Beton cire of metal stuc is dus absoluut een gewaagde, spannende keuze voor uw tafelblad.