Deurvangers, geen dichtklappende deuren meer!

deurvanger

Een deurvanger is de ideale oplossing wanneer je een zware deur hebt die hard kan dichtklappen. Zo komen er nooit per ongeluk vingers tussen de deur of hinder je de buren met de enorme klap. Hoe een deurvanger dat voor je oplost lees je verder in de tekst.

Hoe werkt een deurvanger?

Een deurvanger zorgt ervoor dat de deur niet zomaar hard dicht kan klappen. Dit doet de deurvanger door middel van twee onderdelen, een haak en een deuropvanger. Dit is een hydraulisch mechanisme, wanneer de deur hard gesloten wordt valt het mechanisme in de sluithaak. Dit zorgt ervoor de de deur langzaam en geluidloos sluit. Hoe lang het sluiten van de deur duurt kan je bij sommige deurvangers zelf instellen. Zo kan je zelf bepalen hoe snel of langzaam de deur moet sluiten. Zo krijg niet snel een vinger tussen de deur en zal de deur niet zomaar dichtklappen. Het mechanisme zorgt er wel voor dat de deur stevig dicht blijft en het dus iets meer moeite kost om de deur te openen. 

Deurvanger voor de buitendeur

Een deurvanger kan ook toegepast worden voor de buitendeur. Deurvangers zijn er namelijk in RVS, dit zorgt ervoor dat ze weerbestendig zijn. Het zorgt ervoor dat er geen roest op komt en dus geschikt zijn voor buiten. Ook is dit goed geschikt voor ruimtes waar hygiëne van belang is denk hierbij aan koelcellen, scholen, ziekenhuizen en restaurants. Wel moet je rekening houden met het gewicht van de deur. De deur mag namelijk niet te zwaar zijn. Een standaard deur weegt tussen de 40 en 80 kilo een te  lichte deurvanger zal niet werken op deuren die zwaarder zijn.

Een deurvanger valt niet op

Een deurvanger is er in verschillende maten en kleuren. Hierdoor is er genoeg keus om ervoor te zorgen dat jij de perfecte deurvanger kan vinden. Het kan zijn dat jouw deur altijd hard dicht valt, maar dat je alles wat ertegen helpt lelijk vind en niet bij jouw interieur vindt passen. Door de vele opties deurvangers die er nu zijn hoeft dat geen probleem meer te zijn. Deurvangers zijn er namelijk in de kleur zwart, wit, RVS en zilvergrijs. Zo kan de deurvanger precies laten aansluiten op jouw interieur en kan die bijna onzichtbaar zijn. Daarnaast zijn er verschillende modellen waaruit je kan kiezen. Zo kun je voor jou de ideale deurvanger uitkiezen.

Deurvanger zijn erg handig als je een deur hebt die vaak hard dicht valt. Hierdoor kunnen er vingers tussen de deur komen of kan je veel overlast bezorgen bij de buren. Hard dichtslaande deuren kunnen erg vervelend zijn, maar met een deurvanger is dat probleem gemakkelijk opgelost. Ook hoeft het geen doorn in het oog te zijn omdat je het helemaal bij jouw interieur kan laten passen.