Comfortabel werken voorkomt overbelaste spieren

rente persoonlijke lening

Heb je pijn en stijfheid aan spieren en gewrichten? Grote kans dat het is ontstaan door overbelasting. Langdurig in dezelfde houding bewegen en steeds repeterende bewegingen maken, putten je spieren en gewrichten uit. Ga bij een slijmbeursontsteking naar de huisarts of fysiotherapeut, en hij/zij zal je vragen waarmee je het hebt opgelopen. Voorkomen is hier beter dan genezen. Een comfortabele luchtgeveerde stoel online bestellen voor tractor of heftruck is al een goede preventie. Samen met een Achteruitrijcamera zit en werkt een chauffeur in een ontspannen houding. Je houdt het werken in zo’n houding langer vol. Zonder een blessure op te lopen. Voorkomen is beter dan genezen. Uiteindelijk werk je veiliger omdat je beter overzicht hebt en je sneller en adequater kunt reageren. Het is waarschijnlijk moeilijk meetbaar, maar het zal ongelukken en schade voorkomen.

Snel aankoppelen en gaan

Ook de handeling van het aan- en afkoppelen van een aanhangwagen moet veilig gebeuren. Veel hangt af van het gedrag, lees goede werkwijze, van de chauffeur. Roekeloos en slordig werken mag met machines nooit gebeuren. Medicijngebruik en alcohol en drugs zijn een verhaal apart in de veiligheidsregels. Daarvoor is het werk te gevaarlijk. Degelijke en goed onderhouden spullen zoals een aanhangwagen koppeling bestellen verhoogt de veiligheid. Een uitgavenpost waarop nooit bezuinigd mag worden. Veiligheid gaat ook hier boven alles. 

Voorbereidingen op de nieuwe oogst

In ons land gaat de teelt van de meeste gewassen over vier seizoenen. In of na de winterrust wordt het land op de zogenaamde wintervoor geploegd. Tijdig een Ploegschaar kopen en je ploeg en trekker in orde brengen. Want het weer kan altijd spelbreker in je plannen zijn. Op de wintervoor kan het land rusten en krachten opdoen om in het voorjaar tot een goed zaaibed te worden gemaakt. Bemesten, zaaien, doen groeien en bloeien zijn de volgende fasen. Na de oogst ben je vier seizoenen verder en is de cirkel rond.