Badkamermeubels: dominante blikvanger in elke badkamer

houten badkamermeubel

Of je nu een grote of een kleine badkamer hebt en of deze nu nieuw of ietwat verouderd is, feit is dat het badkamermeubel altijd een dominante rol speelt in de uitstraling van een badkamer als geheel. Mocht je op een dag je badkamermeubel willen vervangen of vernieuwen, dan is het dus zaak om de juiste beslissingen te nemen. Als het op uitstraling aan komt is het bijvoorbeeld interessant om een houten badkamermeubel te overwegen. Dit zou er namelijk hoe dan ook toe leiden dat je badkamer als geheel een wat warme sfeer mee krijgt. Uiteraard past dit wel het best in een interieurstijl die toch al wat landelijk aan doet. 

houten badkamermeubel

Zo kies je je ideale houten badkamermeubel

Natuurlijk let je bij het uitkiezen van een nieuw badkamermeubel niet louter op het uiterlijk ervan. Verstandig is om ook genoeg aandacht te besteden aan de volgende aspecten:

  • Wens je het houten uiterlijk te combineren met moderne snufjes? Kies dan een meubel met grote, brede laden onder de wastafel.
  • Wat betreft de wastafel kun je stellen dat een traditionele bolvormige wastafel het meest praktisch is en dat een rechthoekige en langwerpige wastafel meer duidt op een moderne stijl.
  • Als je geen heel grote badkamer hebt of wanneer je werkelijk de behoefte hebt aan veel opslagruimte in de badkamer, dan is het aan te raden niet voor een zwevend meubel te gaan. Ook is het dan slim om boven de wastafel achter de spiegel(s) nog kastjes te laten monteren.